Determinističke veze su groblje tvoje privatnosti 💀
view this post on our onion site
3 min read

Determinističke veze su groblje tvoje privatnosti 💀

Determinističke veze su groblje tvoje privatnosti 💀

Determinističke veze su veza između ulaza i izlaza određene transakcije. Veze se mere između 0 i 100, što predstavlja verovatnost da je niz smerova sličan. Što niže, to bolje, zbog privatnosti. Zaronićemo se u ovo jednostavnim primerima.

Šta vidimo u ovom TX-u? Neke adrese sa određenom količinom bitcoina potrošene su skoro u potpunosti na drugi izlaz, a ostalo je vraćeno kao promena. Može li se drugačije protumačiti? Pretpostavljam da nije, na osnovu heuristike da je najveća vrednost količina poslata.

Šta je sa ovim TX? Vidimo dva ulaza i četiri izlaza, gde dva izlaza imaju potpuno isti iznos. Doći ćemo do toga kasnije. Kako da izračunamo ovo? Možemo reći da ta dva unosa pripadaju novčanik, koji je potpuno potrošio ove UTXO-e na još četiri.

Najsofisticiranije tumačenje bi moglo da bude udruživanje dva korisnika, gde su zajedno poslali 10 hiljada SAT-a, a ostali su se vratili kao promena u oba. Sasvim je jasno da bi najveći ulaz od 0,1 BTC, ako se pošalje 10K SAT, imao promenu od 0,0985 BTC (uključujući stope). Nije važno da li je prvi ili treći 10.K SAT takođe iznos koji je poslat / primljen kao promena ove adrese. U stvari, bez obzira kako možemo da opišemo ove scenarije, uvek će povezati prvi ulaz sa drugim izlazom i drugi ulaz sa četvrtim izlazom. Ovi parovi ulaza i izlaza su odlučno povezani, 100%, a drugi imaju manje šanse, ali još uvek imaju neke. Čak i ako se kovanice pridruže, još uvek je važno da izaberete pravi redosled UTXO-a koji će biti poslani.

Zato Samuraj i Sparrow ograničavaju različita naređenja da se pošale preko Chaoots. Što su razlike manje, to će TX imati veću entropiju; što je manje generisanih veza, to će korisnici dobiti više privatnosti.

Želite li da koristite vaš Bitcoin privatnije? Nađite saradnike za StonewallX2 na: Neka svaki potroši novčić u Telegramu. Ova metrika, naravno, može biti proširena da uključuje set TX-a umesto samo jednog specifičnog, što bi moglo dovesti do drugih veza. Tražeći bolje razumevanje? Pogledajte post @LaurentMT ovde.

Prevod +Tink a Originalno napisano +rapidlab309
🧡
Found this post helpful? Consider sending the author a tip
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ