Kako Graditi Mrežu Suverenog Novca
view this post on our onion site
3 min read

Kako Graditi Mrežu Suverenog Novca

Kako Graditi Mrežu Suverenog Novca

Kako postati vladar bez kontrole nad svojim novac? Kako ste postali neovladateljni tako što ste prepustili moć nad svojim novcem državi? Šta radite ako vam je zabranjeno da koristite bankarski sistem? Ako odlučite da napustite bankarski sistem, kakve opcije imate?

Ovo je prvi post u našoj seriji o pristupu kriptomonijama koje nisu KYC, koji može da se potroši u kružnu ekonomiju, kao i da se vrati na lokalnu valutu. Sada nema 100% kružne ekonomije, ali još uvek imate mnogo načina da učestvujete kada je to moguće, a kada nije moguće, načina da uđete u druge valute.

Pre svega, morate imati pristup rampama da dobijete kriptirane vize. Nakon privatnog prikupljanja bitcoina/monero, na raspolaganju vam je mnogo više prilika.

Državno hvatanje je lakše izvršiti na uskim grčevima. Ovo bi bilo na ulaznim i izlaznim rampama.

Zašto NO-KYC?

Fokusiramo se samo na opcije bez KYC-a jer ako postoji mogućnost da će državni agent ili loš glumac dobiti informacije o tebi, a onda zapleniti sredstva, KYC će ti staviti metu na leđa tako što će dobrovoljno širiti te informacije. Zato izbegavajmo KYC po svaku cenu!

Imovina koju ste izabrali da koristite takođe igra ulogu u vašem online otisku prsta. U ovom slučaju, fokusiraćemo se na Bitcoina i Monera. Bitcoin za svoj veliki tržišni udeo i filozofsko poreklo, i Monero za svoj veliki tržišni udeo i prirodnu privatnost.

Bitcoinova ograničenja privatnosti moraju se rešiti iz nekijevskog okvira koji daje prednost privatnosti. Ovo pomaže da se ublaže neki drugi problemi privatnosti u dizajnu bitkoina. Ako počnete od tačke privatnog podrijetla, Bitcoin pseudonymity u lancu neće filtrirati nikakve informacije KYC identifikacije (koristeći vlastiti čvor kroz TOR pomoći će ublažiti daljnje curenje de privacidad). Identifikacione informacije potiču od trenutka kada prvi put unesete sredstvo i od platformi koje koristite.

Gde možete da otkrijete identifikacione informacije o vašem bitcoinu/moneru:

  • Na ulaznoj rampi: Gde menjate lokalnu valutu u btc/xmr
  • Korišćene platforme/usluge: Usluge u kojima odlučite da koristite svoj btc/xmr (Gde god odlučite da potrošite btc/xmr, platforma će znati informacije o transakciji, tako da ako usluga takođe zna identifikacione informacije o vama, kao što je ime i adresu za dostavu, ova transakcija se može povezati)
  • Van rampe: gde menjate svoj btc/xmr u svoju lokalnu valutu


Sakupite Sredstva

Trebalo bi da napravite veliki broj opcija za svaku od ove tri opcije (na rampi, uslugama, van rampe). Što više opcija imate na raspolaganju, lakše/jeftinije će biti ako budete primorani da poslujete isključivo na ovaj suveren način (van normalnog centralizovanog bankarskog sistema)

U sledećem postu ćemo razložiti različite opcije dostupne za pristup bitkoinu/moneru putem ne-kic ruta i razgovarati o prednostima ovih različitih platformi.

Prevod +Tink a Originalno napisano +SoverignStack
🧡
Found this post helpful? Consider sending the author a tip
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ